Іван Карюк з Бучача виборов «золото» на Всеукраїнських змаганнях з легкої атлетики

21-22 квітня у Кіровограді на стадіоні «Зірка» відбулися Всеукраїнські змагання з метань, які відкрили літній змагальний сезон. 

Легкоатлет з Бучача Іван Карюк здобув "золото" з результатом 18 метрів 32 сантиметри. Третє місце на цих змаганнях посів тернополянин Олександр Шилівський. Його результат 15,88 (тренери Панасюк І. та Данилюк О.)

Як розповів головний тренер збірної України з легкоатлетичних метань Максим Островський, змагання пройшли на гарному організаційному рівні. Єдине, що трошки зіпсувало враження – негода, адже особливо в останній день на стадіоні панував шквальний вітер. Тим не менш було зафіксовано низку пристойних результатів. На цих змаганнях відбувався відбір на юніорську матчеву зустріч на Кіпрі, під час якої наші атлети 7 травня змагатимуться з однолітками з Ізраїлю, Румунії та, власне, господарями.

- Особливо хотілося б відзначити у штовханні ядра Івана Карюк з Тернопільщини, - розповідає Максим Островський. – Він, безумовно, додав видовищності змаганням. Івана навіть можна порівняти з Романом Вірастюком, який свого часу був головним «заводилою» в команді. В Кіровограді Кірюк виграв  змагання юніорів, і буде розглядатися тренерською радою як кандидат на поїздку на Кіпр. Окрім того, результат Івана – 18 м 32 см – є нормативом на юніорський чемпіонат світу.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео