Лілія Мусіхіна: «Демобілізованим пропонують роботу «бійця» кулаками»

Про труднощі демобілізованих бійців на Тернопільщині у пошуках роботи та отриманні житла розповіла волонтерка Лілія Мусіхіна, під час Ради підтримки учасників АТО, 26 квітня.

- Учасників АТО в області неохоче беруть на роботу, таке є упереджене ставлення, - каже Лілія Мусіхіна. – А дехто пропонує їм роботу «бійця» для вирішення різних конфліктів силовими методами. Не для того хлопці захищали країну, щоб отримати таке ставлення після повернення.

Також волонтерка запропонувала змінювати цільове призначення земельних ділянок чи шукати інші варіанти вирішення житлового питання демобілізованих бійців.

- Житло – це загальна проблема, яка є майже в кожного бійця , - продовжує Лілія Мусіхіна. –  Окрім житла, ще є проблеми індивідуальні. Це борги, платна форма навчання дітей чи витрати на лікування. Ми намагаємось вникати в обставини кожної сім’ї.

Знайти кошти на 3-4 квартири для бійців протягом 2016 року пообіцяв голова облдержадміністрації Степан Барна.

- Минулого року з обласного бюджету ми виділили кошти на 3 квартири для сімей бійців АТО. На жаль, дві  – це сім’ї загиблих воїнів. Цього року кількість квартир буде неменшою.

Найефективнішою сферою допомоги бійцям АТО в області Лілія Мусіхіна назвала медицину. Вона подякувала за  проведені заходи реабілітації та постійну допомогу медикаментами.

Оксана БУЧКО

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео