Правоохоронці до охорони порядку на свята готові

До охорони громадського порядку правоохоронці Тернопільщини готові, – про це заявив заступник начальника Головного управління Національної поліції в області Руслан Балик.

В ніч з 30 квітня на 1 травня на території нашої області у 1182 культових спорудах відбуватимуться відправи з нагоди свята Воскресіння Христового.

За спокоєм під час богослужінь стежитимуть 1200 поліцейських, повідомляє «Досьє 102».

- Під особливим контролем у нас перебуватиме 26 населених пунктів, де проводяться почергові богослужіння, – каже Руслан Балик. – На чотирьох з них впродовж 2015 року спостерігалося загострення ситуації у зв’язку зі зміною релігійної приналежності з УПЦ на УПЦ КП. Це села Бушуки, Колосова, Катеринівка Кременецького району та село Кути на Шумщині.

Аби недопустити крадіжок приватного майна з квартир та порушень громадського порядку на вулицях Тернополя впродовж свят чергуватимуть поліцейські патрулі. Щодня спокій мешканців та гостей обласного центру охоронятимуть 66 працівників поліції. У вечірній та нічний час на вулицях додатково чергуватимуть, окрім поліцейських, ще й військовослужбовці Національної гвардії України.

За словами Руслана Балика, на території області 1 та 2 травня масові заходи з нагоди Дня міжнародної солідарності трудящих проводитися не будуть. Не заплановані офіційні зібрання і на 9 травня.

- Заплановані урочистості на 8 травня – на Тернопільщині відзначатимуть День пам’яті та примирення. За попередньою інформацією, в кожному районному центрі відбуватимуться офіційні заходи. Цього дня громадський спокій охоронятиме понад 130 працівників поліції.

У посиленому режимі працюватимуть і працівники вибухо-технічного сектору.

- Хочу привернути увагу громадян до проблеми захисту особистого майна, адже зловмисники не втрачають вдалих моментів, щоб збагатитися та, користуючись відсутністю господарів у помешканнях, реалізовують свої злочинні наміри. Не залишайте ключ від квартири під килимком чи у іншому доступному місці. Обов’язково встановіть надійні двері та замки. А також – ґрати на вікнах. Особливо, якщо живете на першому чи другому поверсі. Звертайте увагу на будь-які підозрілі речі, залишені без нагляду в багатолюдних місцях: валізи, пакунки, сумки, парасольки, тощо. Не торкаючись їх та не панікуючи, негайно повідомте про знахідку до поліції, рятувальних служб чи охоронців. Не забувайте екстрених телефонів “101″ та “102″, – наголосив Руслан Балик.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео