Унікальний корабель на водоймах Тернопільщини (фото)

Юрій Шпіцер збудував унікальний корабель «Юрій», аналогів якому немає у світі.  У такий спосіб чоловік намагається відновити річкове судноплавство в Україні.

Дністровський каньйон – це справжній рай для мандрівників, він визнаний одним із 7 чудес України. І те, що Дністром колись ходили кораблі, – вже майже легенда. Ріка зміліла, а прогулянкові катери тут востаннє бачили майже півстоліття тому. Сьогодні Дністровським каньйоном можуть милуватися лише учасники екстремальних сплавів на плотах чи катамаранах.

Один із любителів поплавати дністровськими водами, Юрій Шпіцер вирішив, чому б не збудувати корабель, який зможе плавати мілководдям. Чотири роки клопіткої праці і задум був реалізований.

-Коли з’явилася ідея збудувати корабель спеціально для Дністра, ми шукали подібні проекти, але їх не було, – розповідає Юрій Шпіцер, ініціатор побудови корабля і його власник.

Щонайцікавіше, при вазі 12 тонн та довжині 14 метрів  двопалубний корабель «Юрій» має осадку всього лише 30 см.

-На кораблику є усі зручності, про які тільки можна мріяти. На нижній палубі  каюти для десяти пасажирів зі зручними ліжками та чистою постіллю, кухня з холодильником і телевізором, а також санвузол – душ, умивальник і туалет. Також кораблик має освітлення, опалення та wi-fi,  - розповідає Яна Желябіна.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео