Медичний університет подарував арт-кабінет навчально-реабілітаційному центру

Фарби, мольберт та інші дрібнички для арт-кабінету подарував навчально-реабілітаційному центрі колектив медичного університету. Також вихованцям закладу передали від «Самооборони» речі ручної роботи, паски та писанки.

Творчою програмою потішили діток учасники гуртка медичного університету «Терполяни». До акції активно долучились іноземні студенти.

- Лікарі – це цілителі не тільки тіла, а й душі, - розповідає доцент кафедри філософії та суспільних дисциплін Леонід Кравець. – Ми зі студентами періодично відвідуємо дітей і запитуємо викладачів про потреби закладу. До акцій долучається увесь колектив вузу. Особливо активними є іноземні студенти. Вони небайдужі до проблем різного роду. До прикладу активно долучались до збору коштів на допомогу пораненому бійцю.

Студенка Оксана Лабівка розповідає, що відвідує гурток уже 5 років. Такі акції допомагають подивитись на речі іншими очима, каже дівчина.

- У нас напружений графік навчання, - продовжує Оксана. – Але не потрібно боятись пожертвувати час і ресурси для допомоги потребуючим. Бо коли приносиш радість, то сам нею наповнюєшся.

Арт-терапію проводитимуть в закладі обізнані спеціалісти. Цей напрямок знімає напругу загального навчально-реабілітаційного процесу закладу.

- Діти будуть реалізовувати свої творчі задуми, що для них завжди є цінністю, - додає заступник директора з виховної роботи Віра Щеснович. – Також зустрічі зі студентами завжди підбадьорюють дітей. Багато з вихованців планують продовжити навчання. Коли діти бачать творчість студентів та їх запал щодо роботи, вони самі стають активнішими у виконанні завдань.

Оксана БУЧКО

Фото, відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео