На Тернопільщині арештували майно незаконної бази відпочинку

Понад 0,8 га заповідних територій в Касперівцях Заліщицького району уродженець Чернівеччини вирішив експлуатувати на власну користь.

Не маючи жодних дозвільних документів, яких де факто бути не може, адже облюбоване зловмисником місце є природнім заповідником, він вибудував цілу відпочинкову базу з декількома будинками, надвірними будівлями, басейном та іншими об’єктами.  

Як зазначив слідчий Головного управління Національної поліції Тернопільщини Юрій Барабан, на всі будинки та споруди відпочинкової бази «Аквамарин», що знаходиться за адресою: село Касперівці, вулиця Росинка, 65б, згідно рішення суду, накладено арешт. Також об’єкт відімкнений від електропостачання.

Цікаво, що, розгорнувши таку бурхливу діяльність з надання відпочинкових послуг, зловмисник не зареєструвався приватним підприємцем і кошти до державного бюджету на сплачував.

Кримінальне провадження, розпочате одразу за чотирьом статтями Кримінального кодексу України, уже на фінішній прямій. Незабаром усю зібрану доказову базу буде передано до суду.

Інкримінують чернівчанину частини другу та четверту статті 1971 ККУ - самовільне зайняття земельних ділянок особливо цінних земель, самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці; частину 3 статті 240 ККУ - порушення правил охорони або використання надр, вчинені на територіях чи об'єктах природно-заповідного фонду; статтю 246 ККУ - незаконна порубка лісу; частину першу статті 252 ККУ - умисне знищення територій об'єктів природно-заповідного фонду.

Поліцейські також звертаються до всіх небайдужих громадян повідомляти про факти експлуатації відпочинкової бази. Якщо ви помітите будь-яку діяльність на території «Аквамарину», звертайтеся до правоохоронців.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

tp.npu.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео