Понад тридцять тисяч гривень заробили за добу шахраї на мешканцях Тернопільшини

Мобільні шахраї продовжують знаходити довірливих краян. За минулу добу двоє жителів області віддали понад тридцять тисяч гривень аферистам, рятуючи родичів від криміналу.

12 тисяч гривень відала старенька пенсіонерка з Тернополя псевдополіцейському, рятуючи невістку від кримінальної відповідальності. Тривожний дзвінок пролунав в квартирі 26 квітня близько обіду.

- Мамо, я в поліції, допоможи!, - почула тернополянка у слухавці.

Старенькій здалося, що то телефонує невістка. Далі незнайомий, представившись слідчим, повідомив, що родичка скоїла збила на дорозі людину. Аби уникнути криміналу, слід негайно заплатити. Чоловік назвав суму – 500 доларів. Жінка, не роздумуючи, кинулася збирати готівку. Навіть не спробувавши зателефонувати комусь з родичів, поспішила до терміналу та перевела на вказаний шахраєм рахунок 12 тисяч гривень. А по дорозі додому нарешті зателефонувала сину і  зрозуміла, що стала жертвою аферистів. Потерпіла звернулася за допомогою до поліцейських.

Аналогічна афера практично у той же час відбувалася у Заліщиках.  77-річний мешканець райцентру поспішав перевести на рахунок пройдисвітів 20 тисяч гривень. Там у кримінальну пригоду зі слів афериста-слідчого потрапив син потерпілого. Тож аби залагодити усі негативні наслідки смертельного ДТП, яке вчинив родич, старенький батько перерахував у терміналі усі заощадження. Лише після цього зателефонував до сина. Той запевнив батька, що з ним все гаразд і наказав дзвонити поліцейським.

За обидва фактами шахрайств розпочато кримінальні провадження. А мешканцям Тернопільщини вкотре хочеться нагадати – не будьте такими довірливими! Зберігайте розсудливість, перевіряйте будь-яку почуту інформацію! Якщо вам телефонують невідомі та під будь-яким приводом вимагають гроші, покладіть слухавку. І ретельно обдумайте почуте. Здебільшого аферисти не зателефонують вдруге, а найпростіше питання -  як звати родича чи його фамілія одразу відіб’є охоту шахраїв продовжувати розмову.

Бережіть власні кошти!

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео