Тернопільських студентів вчили шукати роботу

Ярмарку вакансій та ряд семінарів провели для тернопільської молоді в рамках "Тижня професійної кар'єри студентів та випускників Тернопільського національного економічного університету».

З метою сприяння зайнятості студентів та випускників, формування у них навиків побудови кар'єри, ознайомлення із шляхами та інструментами пошуку роботи, тенденціями на ринку праці фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості взяли участь у ярмарку вакансій та провели ряд семінарів з техніки пошуку роботи, які відбулися в рамках «Тижня професійної кар'єри студентів та випускників Тернопільського національного економічного університету».

- Особливістю резюме для студентів та випускників ВНЗ є проставляння акцентів на своїх знаннях, навичках та вміннях, адже досвід роботи або зовсім відсутній, або дуже незначний. Таке резюме називається функціональним, - повідомила фахівець МРЦЗ Любов Смик.

Про співбесіду з роботодавцем як основний метод відбору кандидатів при влаштуванні на роботу розповів фахівець з профорієнтації МРЦЗ Анатолій Чорній. Він зазначив: «Успіх чи невдача на співбесіді залежить як від професійних характеристик, так і від того, як себе зарекомендує шукач під час розмови з роботодавцем. На нинішньому суперконкуруючому ринку праці отримання запрошення на співбесіду - вже успіх, тому готуватися до цієї зустрічі потрібно ретельно, заздалегідь продумуючи стиль поведінки, зовнішній вигляд; варто підготувати й самопрезентацію, привести в порядок документи тощо».

Фахівці міськрайцентру зайнятості Оксана Колега та Наталія Паславська під час ярмарку вакансій ознайомлювали студентів із актуальними вакансіями, надавали практичні рекомендації щодо пошуку роботи, використання різноманітних джерел інформації про вільні робочі місця, допомагали у написанні резюме.

Вибір читачів за тиждень

Відео