В Ланівцях нагородили учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

В рамках всеукраїнських заходів, присвячених 30–й річниці аварії на Чорнобильській АЕС, пам’ятне дійство 26 квітня пройшло і в Ланівцях.

Поминальний молебен за жертвами Чорнобильської катастрофи відбувся в церкві  св. Пантелеймона.

Після того голова Лановецької районної ради Руслана Кушнір, спільно з головою РДА Юліаном Сірантом, вручили присутнім на церемонії ліквідаторам аварії пам’ятний знак «За заслуги», а військовий комісар Лановецького районного комісаріату, підполковник Олег Касюн, зачитав витяг із наказу від 13 квітня 2016 року «Про присвоєння військових звань учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС».

Відтак, урочиста хода вирушила на південно-східну околицю міста до пам’ятного знаку – фігури Божої Матері, встановленої на честь ліквідаторів аварії, до підніжжя якої було покладено квіти й звершена спільна молитва. На закінчення поминальних заходів виступили священик о. Іван Мануляк та  голова районної організації Спілки чорнобильців Михайло Мазур, котрий у своєму слові подякував присутнім за участь у поминальній церемонії й закликав берегти пам'ять про Героїв – ліквідаторів досі найбільшої в світі техногенної катастрофи. 

 Григорій БАСЮК

 Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео