В Тернополі поліцейські та патрульні не поділили наркомана?

 Широко розійшлася новина про те, як в Тернополі затримали водія в стані наркотичного сп’яніння.

Про це першими повідомили в патрульній поліції під вечір 28 квітня 2016 року.

"Сьогодні тернопільські патрульні зупинили 34-річного водія Opel Tigra біля готелю «Галичина». Причиною були забруднені номерні знаки. Коли полісмени підійшли до транспортного засобу, помітили, що водій не зовсім адекватно поводиться", - йдеться в повідомленні патрульних, оприлюдненому на їхній офіційній сторінці у "Фейсбуці".



"28 квітня під час проведення оперативних заходів поліцейські спільно з працівниками обласного відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми та патрульними поліцейськими Тернополя зупинили авто підозрюваного на одній з вулиць міста. Під час огляду правоохоронці виявили в салоні іномарки полотняну сумку з 10-ма грамами марихуани, електронні ваги з залишками наркотичної речовини, схожої на амфетамін, чотири навігатори з кабелями та два предмети схожі на пістолети", - повідомляють, в свою чергу, в секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

То де правда?

"Забруднені номерні знаки" чи "проведення оперативних заходів" - яка причина зупинки авто є справжньою?

За інформацією наших джерел серед правоохоронців, операція з затримання торгівця наркотиками не може бути спонтанною та випадковою. Вона ретельно готується не один місяць, і завершується блискавичним затриманням, коли відомо, що наркоторговець має "товар".

Правоохоронці у відставці кажуть, що у даному випадку патрульні опинилися в потрібному місці та в потрібний час - що і є головним їхнім завданням в питанні слідкування за безпекою в місті. Трішки вдалого піару - і вони вже герої. А от наркомана таки "пасли" спеціалісти.

Тепер наркоторговець буде наказаний і патрульними (за ст.126 ч.1 КУпАП – за керування транспортним засобом без відповідних документів та протокол за ст. 130 – за керування у стані наркотичного сп'яніння)  поліцейськими (за ч.1 статті 309 Кримінального кодексу України).

 

Вибір читачів за тиждень

Відео