Злодії пильнують автомобілі, а їх власники легковажать власним майном

Усім автовласникам слід врешті запам’ятати: лише декілька хвилин необхідно злодіям, щоб викрасти з автомобіля речі, залишені в салоні. Однак незважаючи на численні застереження, водії продовжують нехтувати елементарними правилами захисту. Тому й потерпають від автозлодіїв.

Допоки тернополянка чепурилася в салоні краси з сидіння її іномарки невідомі викрали сумку, а з нею і понад 15 тисяч гривень. Замки та вікна на транспорті залишилися цілими, тож найймовірніше автівку злодії відчинили за допомогою спеціального пристрою блокування автосигналізації.

Зникла барсетка та чотири тисячі гривень, документи та накладні з автомобіля «Газель», який належить одній з фірм по доставці питної води. Допоки водій машини заправляв водою один з кюветів, спритний злодій викрав з незачиненого салону майно.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян: ніколи навіть на декілька хвилин не залишайте цінні речі у салоні машини. Найгірше, що ви можете зробити для скла вашого авто – залишити сумку, пакет, телефон чивідеореєстратор всередині. Будь-яка річ, яку можна продати за декілька гривень - легка здобич для непрофесійних  злодіїв. Жертвами зазвичай стають автомобілі, які господарі залишають у дворах будинків та на пустих вулицях. Сигналізація дуже часто злодію не заважає. Поки вона пищить, зловмисник упродовж хвилини встигає зробити свою справу і втекти. В даному випадку дуже часто страждають іномарки. Багато з автомобілів іноземного виробництва оснащені такою сигналізацією, яка реагує тільки на зламування замка, а ось якщо злодій розіб’є скло – вона промовчить. Часто розбите скло  коштує значно дорожче ніж вкрадена річ.

Професіонали використовують спецтехніку. Тож не допоможе навіть найсучасніша сигналізація встановлена на авто. У той момент коли ви натискаєте кнопку, щоб поставити автомобіль на сигналізацію, код вашої «сигналки» зчитують у сусідньому авто чи приміщенні сканером. Пристрій перехопить сигнал, і навіть якщо ви почуєте характерний звук  під час замикання, машина залишиться відчиненою та доступною для крадіїв.

Тому не давайте злодіям ані найменшого шансу:

 - не залишайте ніяких цінних речей в салоні автомобіля. Ніколи. Навіть порожня коробка від мобільного телефону  може стати причиною пошкодження автомобіля. За статистикою, найчастіше з автомобілів викрадають відеореєстратори, навігатори, планшети, фотоапарати, ноутбуки, сумки;

 - якщо можливості забрати з собою цінні речі, сумку, коробку чи валізу все-таки нема, перекладіть її у багажник ще до початку подорожі – аби уже після паркування не привертати зайву увагу перекладанням речей з салон.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео