20 школярів із Донецької області святкують Великдень на Тернопільщині (фото)

У соціальній мережі facebook Борис Шипітка розповів про те, як цього року 20 школярів із Ясинуватського району, Донецької області святкуватимуть Великодні свята разом із  однолітками на Тернопільщині.

"Відповідно до доручення голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни та листа управління освіти і науки ОДА «Про організацію відпочинку дітей із зони проведення антитерористичної операції» відділ з питань освіти Заліщицької райдержадміністрації прийняв 20 школярів з Ясинуватського району Донецької області, які святкуватимуть Великодні свята в сім’ях своїх ровесників нашого району.
Згідно з програмою перебування колектив дітей із своїми керівниками здійснять екскурсійну поїздку по місту Заліщики, його околицях та визначних місцях району. Візьмуть участь у майстер-класі з писанкарства, який проведе народний майстер Боднар І.Р., «Веселих стартах» в Заліщицькій державній гімназії, а також побувають на заняттях юних картингистів при Заліщицькому ЦНТТШ.
У неділю діти разом із своїми однолітками візьмуть участь у церковних літургіях міста і сіл, а також святкуватимуть Великдень в родинах.
За програмою перебування буде організовано виїзд дітей до Тернополя для зустрічі з головою ОДА. Крім цього, вони здійснять поїздку в ТРЦ «Подоляни», а також візьмуть участь у Великодніх гаївках.
Пам’ятною буде для всієї делегації дітей і дорослих поїздка до нашої святині - Зарваниці."

 

Вибір читачів за тиждень

Відео