SchevchenkoChallenge знову в Тернополі (фото,відео)

ТДМУ запросили взяти участь у SchevchenkoChallenge. Акція рік подорожувала всією Україною та повернулась в Тернопіль. Адже флешмоб започаткували саме в Файому місті минулого року. 

Минулого року у Тернополі ГО «Молода просвіта» започаткувала #SchevchenkoChallenge, суть якого полягає в тому, щоб зачитувати на відео вірші Тараса Шевченка. Акція прокотилась хвилею по всій Україні та українській діаспорі закордоном.

- Цю акцію ми затіяли для того, аби показати, що Шевченко - це сучасний автор. Тому, якщо почитати його поезію, то й не скажеш, що вона написана більше, ніж півтора століття тому, - розповідає один з організаторів Михайло Моргун.

- Однак, ми бачимо, що ця акція стане безстроковою. Просимо усіх приєднуватись до неї!, - на завершення сказав Михайло Моргун.

І як бачимо, він був правий, цього року акція знову набрала обертів, проте зараз вона на між університетському рівні. Це відбувається тоді, коли один університет передає естафету челенджу трьом наступним.

На цей раз ТДМУ прийняв естафету від львівського університету. Як бачимо, флешмоб розпочався з Тернополя, і в Тернопіль повернувся.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото з відкритих джерел

Відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео