- На сході невіруючих просто немає, - Дмитро Гайдуцький

Уже два роки триває антитерористична операція на сході України. І там дуже багато наших, тернопільських хлопців. Багато активістів підтримують бійців, допомагають їм психологічно, привозять всі необхідні речі і просто подарунки. Одними із таких людей є активісти ГО «Автомайдан Тернопіль» .

Вище сказана організація рівно 2 роки тому здійснила свою першу поїздку на схід. Активісти багато пережили, важка дорога, збір коштів, ризик для життя і почуття відповідальності за бійців.

-Ці хлопці вже биті, вони пройшли, вони знають що можна говорити, а що не варто, - переконує Дмитро Гайдуцький голова ГО «Автомайдан Тернопіль», ділячись враженнями про свою команду.

Як розповів Дмитро, було багато ситуацій коли ворожі вояки знаходились надто  близько, коли був ризик для життя, коли вже здавалось що усе закінчено. Проте активісти знаходили вихід.

-Дуже багато раз було, коли ми їдемо і бачимо блок-пост і беремо камеру, збільшуємо зум і дивимось чий прапор, було неодноразово і таке, що ми на початку села вигружаємо, а в кінці села обстріли. В такі моменти залишається надіятися тільки на Бога, - розповідає Дмитро Гайдуцький. 

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео