Бізнесмени покладають великі надії на форум «Тернопільщина Invest-2016»

Щонайменше три десятки іноземних делегацій заявили про свою участь у Міжнародному інвестиційному форумі «Тернопільщина Invest-2016». 

Нагадаємо, цей захід відбудеться 19-20 травня. Обласна влада сподівається, що візит високих гостей, а також потенційних ділових партнерів дасть новий поштовх для розвитку економіки краю. Такого ж ефекту від форуму очікують і місцеві підприємці, стверджує голова Регіональної ради підприємців Тернопілля Володимир Гевко.

Важливо, що інвесторам запропонують після форуму

- На цей форум дійсно покладаються дуже великі надії, - каже він. – Тому,що форум – це такий собі майданчик, для представлення різних пропозицій, думок. Там є можливість обмінятися різними ідеями щодо інвестування. До того ж, в нашу область планують запросити багато бізнесменів, представників різних економік. Вони зможуть поспілкуватися із місцевими бізнесменами, які також братимуть участь у форумі. Паралельно відбуватиметься діалог і з владою.

На Тернопіллі чекають представників керівництва держави, Уряду, обласних держадміністрацій і органів місцевого самоврядування України, іноземних дипломатичних установ і відомих міжнародних організацій. Захід є відкритим, участь у ньому - безкоштовна. Втім, набагато важливіше те, що високим гостям і потенційним інвесторам запропонують після форуму, вважає Володимир Гевко.

- Питання діалогу із владою дуже часто постає перед потенційними інвесторами, які прагнуть вийти на український ринок, - додає пан Гевко. – Я знаю багато таких випадків, коли були реальні інвестори, які хотіли вкладати гроші, але коли вони бачили, як реагує влада, як реагують контролюючі органи, дозвільні служби, то всі бажання інвестувати сюди просто пропадали. Якщо бізнесмен бачить таку картину від самого початку, то може лише припустити, що буде, коли він вкладе гроші.

«Ми маємо шанс стати логістичним центром».

Втім, експерт помітив значні зміни у плані відкритості упродовж часу, відколи областю керує Степан Барна. До того ж, нині немає традиційного для Тернопілля «протистояння» між виконавчою гілкою влади і найвищим представницьким органом краю. Тож це вселяє надії на те, що форум-2016 не буде таким же «безплідним», як попередні (про те, із ким співробітничають місцеві підприємства, читайте ТУТ).

- Перспективи у нашої області, насправді, є досить великі, - додає Володимир Гевко. – Ми відносно недалеко розташовані від кордону із країнами ЄС. За логістикою, Тернопіль знаходиться майже на однаковій відстані від решти обласних центрів Західної України. Це дає нам шанс стати логістичним центром. І ці всі речі будуть виносити на форум, аби переконати інвесторів, що ми маємо багато переваг…

Зокрема, наша область має чим похвалитися в аграрній сфері. До того ж, у нас є багато перспективних туристичних об’єктів. Тепер важливо – правильно про це розказати, максимально презентативно та інформативно представити. Аби потенційні інвестори уже на цьому етапі могли побачити, які у них будуть можливості, коли вони зайдуть в нашу область, вважає голова Регіональної ради підприємців Тернопілля.

До речі, основні заходи інвестиційного форуму відбуватимуться у Торговельно-розважальному центрі «Подоляни», що у Тернополі, а також - у Збаразькому замку («Терен» уже писав про це ТУТ).

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Довідка. Партнери заходу: Програма USAID «Лідерство в економічному врядуванні», Торговельно-розважальний центр «Подоляни», Національний заповідник «Замки Тернопілля», Тернопільське регіональне представництво Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine), Громадська організація «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій», Європейська Бізнес Асоціація, Компанія «Профі-центр», AIESEC. 

Вибір читачів за тиждень

Відео