На Тернопільщині багато людей поїде відвідати своїх родичів

На Великодні свята багато мешканців Тернопільщини поїде провідати своїх родичів у інші міста, райони чи області. Тож, шановні земляки, подбайте про охорону власної квартири!

Кримінальна практика свідчить, що квартирні крадіжки злодії найчастіше скоюють саме тоді, коли господарі залишають помешкання на тривалий час без нагляду. Залишенні цінності, валюта, техніка легко потрапляють до рук «домушників», повідомляє npu.gov.

Необхідно завчасно обміркувати всі варіанти захисту майна та вжити максимальні заходи щодо попередження квартирних крадіжок.

Тому не економте на придбанні хорошого замка, адже саме він стане першою перешкодою для зловмисників. Мешканцям перших поверхів слід продумати варіант встановлення на вікнах своїх квартир найпростіших решіток.

Найбільш надійним способом вберегтися від крадіжки є сигналізація з підведенням до пульту централізованої охорони. Злодії переважно навіть не намагаються погосподарювати в таких помешканнях.

Залишаючи свою квартиру або будинок на декілька днів або тижнів, домовтеся із сусідами, щоб вони наглядали за вашою оселею і регулярно виймали кореспонденцію з вашої поштової скриньки. Попросіть когось із родичів навідуватися до вашого помешкання хоча б декілька разів на тиждень, періодично вмикаючи світло в кімнатах у вечірній час доби. Одним словом, потурбуйтеся про створення ілюзії присутності господарів під час вашої ж відсутності.

Залишаючи свою оселю, закривайте вікна, кватирки, балкони, вмикайте радіо. Пам’ятайте, якщо ви загубили ключі від дверей, слід негайно змінити дверний замок.

І останнє – якщо ви стали жертвою злодіїв, негайно телефонуйте на лінію «102». Чим скоріше ви повідомите про злочин, тим більше шансів його розкрити «гарячим» слідом.

Вибір читачів за тиждень

Відео