Тернополяни згідні на впровадження електронних квитків

Виїзне засідання комітету Верховної Ради з питань транспорту відбулось в Тернополі на вихідних. Одне з основних питань, яке розглядали на засіданні – запровадження електронного квитка у громадському транспорті.

Наразі в Тернополі вже повністю готові до автоматизованої системи оплати за проїзд. Закуплені необхідні валідатори, а також кондуктори в тролейбусах пройшли необхідне навчання. Наразі потрібно лише, щоб закон прийняли на рівні країни.

- Звертались до представників комітету підтримати прийняття  Верховною Радою закону щодо впровадження електронного квитка у громадському транспорті. Таким чином можна буде чітко визначати кількість пільговиків, чітко визначати, яка сума компенсацій має бути виплачена і робити цей розрахунок на підставі даних, а не так, як це робиться сьогодні на підставі математичних формул та розрахунків, – розповів Сергій Надал.

Також, через валідатор підприємство може відслідковувати важливу інформацію, зокрема, час, коли є «пікові» навантаження на тролейбусах, на яких зупинках. А пасажир через цей валідатор отримує квиток за проїзд, у якому вказано номер маршруту, номер тролейбусу, час та дату здійснення поїздки

Вибір читачів за тиждень

Відео