У Тернополі запустять пластико-переробні станки

Переселенець, Євген Хлебніков ініціював розвиток у Тернополі проекту «Дорогий пластик», мета якого - непотрібний пластик переробляти на потрібні речі. 

- У мене є син 1,8 міс. Нещодавно, гуляючи в лісі, мене зачепила за живе велика кількість сміття, яку я побачив. Ця проблема є актуальною по всій території України. Тому постає наступне питання, як вирішувати цю проблему? – розповідає Євген Хлебніков, переселенець.

- Варіант за штрафувати –  не зовсім підходить, оскільки половина нашого побуту будується на пластику.  Штраф  - також не вирішення. Толока – люди поприбирають, а за 2 тижні знову насмітять. Мені подобається ідея голландського інженера, який зроби пластико-переробні станки. Він розробив обладнання і зробив міжнародне об’єднання, куди поклав всі макети, креслення, відео-майстер-класи, як зробити ці станки, - зазначає Євген Хлебніков.

Мені подобається ідея голландського інженера, який зроби пластико-переробні станки. Він розробив обладнання і зробив міжнародне об’єднання, куди поклав всі макети, креслення, відео-майстер-класи, як зробити ці станки, - зазначає Євген Хлебніков

В Україні дві організації вже приєднались до вищезгаданої ідеї створення станків, це у м. Львів та м. Одесі.

В травні-червні, Євген планує створити обладнання, а за наступних два місяці об’їхати усі райони Тернополя, з метою закликати людей приносити і обмінювати пластик на речі.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео