Натуралісти-екологи з Бережан стали призерами всеукраїнських читань-виставки

 У Києві відбулися Всеукраїнські еколого-натуралістичні читання-виставка.

   Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді спільно з Національною академією педагогічних наук України та Всеукраїнською асоціацією педагогів-позашкільників «Фактор» проведено щорічні заочні Позашкільні педагогічні читання-видавничої продукції і виставку видавничої продукції з питань позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму.

Як повідомляє інформаційний потал «Бережани та Бережанщина», у номінації «Науково-популярні видання для дітей та юнацтва» III призове місце в Україні здобула методист еколого-натуралістичного центру з Бережан Наталія Леськів за навчальний посібник «Великодній дарунок – писанка». Друге  місце у тій же номінації здобула керівник гуртків Бережанського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Христина Димашевська. Нагороду вона отримала за розробку журналу з екологічного дизайну «Ванілька», а також ще одне II місце за посібник «Майстер – класи з екологічного дизайну». 

Також стали відомі підсумки Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище» - 2015-2016 рр. У номінації «Педагогічні роботи – Позашкільна освіта» грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України за III місце нагороджена Христина Димашевська за роботу: «Дидактичні матеріали «Розмальовка для роздумів і 12 кроків до енергозбереження».

Позашкільні педагогічні читання-виставки видавничої продукції з питань позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму проводяться задля підвищення якості позашкільної освіти з учнівською молоддю, розвитку творчого потенціалу педагогів, поширення інноваційних досягнень, передового педагогічного досвіду. Вони організовуються Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді спільно з Національною академією педагогічних наук України та Всеукраїнською асоціацією педагогів-позашкільників «Фактор».

Щорічно на виставку подаються матеріали різних типів позашкільних навчальних закладів: профільних, комплексних, зокрема, центрів еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, станцій юних натуралістів, палаців і будинків дитячої та юнацької творчості, творчих та трудових учнівських об'єднань на базі загальноосвітніх навчальних закладів.

У рамках Позашкільних педагогічних читань-виставки проводиться конкурс видавничої продукції за такими номінаціями: «Позашкільний навчальний заклад і регіон: енергія інноваційної взаємодії», «Модернізація змісту позашкільної освіти», «Інновації у формуванні фахових компетенцій педагогів», «Механізм інтеграції освіти і науки у позашкільному навчальному закладі», «Науково-популярні видання для дітей та юнацтва», «Реклама досягнень позашкільного навчального закладу».

Цього року на розгляд журі було представлено 149 робіт із 17 областей України, в тому числі із Тернопільської – 7.

Разом з тим, журі відмічало, що частина робіт не відповідала вимогам щодо видавничого оформлення, поліграфічного і технічного виконання, потребує покращення якість редакційного опрацювання, узгодження змісту видань з їх видом за цільовим призначенням.

Передбачається, що за матеріалами Позашкільних педагогічних читань-виставки видавничої продукції з питань позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму буде створено каталог кращих робіт.

Петро ОВЧАРИК

  Фото: «Бережани і Бережанщина»

Вибір читачів за тиждень

Відео