Тернопілля експортує до Польщі, Нідерландів і Білорусі

Майже 2 тисячі митних декларацій оформили у березні цього року фахівці Тернопільської митниці Державної Фіскальної Служби (ДФС). Це - на 11% більше, ніж за аналогічний період 2015 року.

  • При цьому 32 тисячі тонн вантажів, із яких 9,2 тисячі – у митному режимі «Імпорт»  і  22,8 тисячі – у митному режимі «Експорт», - уточнюють у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.  

Відтак загальний товарообіг області становив 43,8 млн дол. США і, порівняно із аналогічним періодом 2015 року, він збільшився на 4,1%. Зокрема, імпорт становив 22,1 млн дол. США, а експорт – 21,6 млн дол. США (про зміни, які очікують наших підприємців через зону вільної торгівлі між Україною та ЄС «Терен» докладно писав ТУТприм.).

  • Здебільшого із нашого краю експортували електроустаткування: кабельні модулі електромереж автомобілів як продукти переробки на митній території, а також - продукти переробки овочів, плодів, деревину і вироби з неї, м’ясо яловичини, яйця свійської птиці, - перелічують на митниці.

Натомість основу імпорту становили: електроустаткування (проводи та арматура ізольовані, радіотехнічні пристрої тощо), полімерні матеріали (сировина для виробництва поролону, вироби із пластмаси), механічне обладнання, свіжоморожена риба, транспортні засоби та інші товари (про те, як і з ким область торгувала від початку року, «Терен» докладно писав ТУТприм.).

  • Зовнішньоекономічні операції наші підприємці проводили із торговельними партнерами із 49 країн світу, - додають фахівці. – І перші позиції серед них займають: Польща (59,6% від усього товарообігу), Німеччина (8,5%), Великобританія (4,5%), Білорусь (2,8%) і Швейцарія (2,5%).

До слова, найбільше товарів минулого місяця Тернопільщина імпортувала із Польщі (49,7% від усього імпорту), Німеччини (14,5%) і Великобританії (6,5%). Експортували товари здебільшого до Польщі (69,3% від усього експорту), Нідерландів (3,4%) і Білорусі (4,6%).

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео