Відома тернопільська журналістка презентуватиме нову книжку

Книгарня «Є» та Видавництво «Крок» запрошують на презентацію нової книжки Зоряни Биндас «Трубачі з Підгорбиків», яка відбудеться 4 травня за участі авторки. Початок – о 18.00.

Зоряна Биндас – поетка, прозаїк, блогер, журналіст. Авторка поетичної книжки «Безсмертя». Працює на «УХ-радіо», займається інтернет-газетою «Доба», проводить тренінги з журналістики для молоді, грає в театрі "Сузір'я", ревна захисниця тварин.

Якось у мене запитали, що найважче у роботі письменника. І я, подумавши, відказав: розсмішити читача. Веселого мало в житті - ще менше його в літературі. Відтоді спливло багато часу, але я не змінив своєї думки: дуже легко налякати, розчулити чи витиснути із читача сльозу, і зовсім непросто, пробиваючись через невидимий зовнішній панцир, примусити читача посміхнутися. Особливо у наш час. Особливо у нашій країні. Через це я з особливим трепетом ставлюсь до книг, які читаєш із піднятими кутиками губ, поринувши в які, мусиш стримуватись, щоб не розреготатись. "Трубачі з Підгорбиків" - саме така книга. Вона про нас - про Україну й українське, - от тільки не про бруд, треш і безпросвітну рутину, а про всі ті іскорки в житті, які часто залишаються непоміченими, але які, зібравшись докупи, перетворються на тепле і затишне багаття. Ця книга насмішить, а ще - що нечасто трапляється під час читання - викличе у вас почуття вдячності. Бо то є нормально дякувати за можливість усміхнутися. Я ще не бачив, щоб хтось колись дякував за сльози. Особливо у наш час. Особливо у нашій країні. Та що я, зрештою, розказую. Просто розгорніть, розгорніть "Трубачів", і прочитайте перше речення...

МАКС КІДРУК

*** 
Адреса книгарні «Є»: 
м. Тернопіль 
вул. Валова, 5-9. 
Вхід вільний 
Медіапартнер заходу – тижневик «Український тиждень»

Вибір читачів за тиждень

Відео