Наскільки прозоро на Тернопільщині проводять всеукраїнський конкурс бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді?

11 серпня 2015 року Міністерством молоді та спорту України та Міністерством економічного розвитку і торгівлі України був прийнятий наказ № 2881/968 «Про затвердження Положення про Всеукраїнський конкурс бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді», який передбачає проведення конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності по всій Україні в тому числі і в Тернопільській області.

Згідно п. 2 цього наказу на структурні підрозділи з реалізації державної молодіжної політики обласних державних адміністрацій покладена функція щорічного забезпечування проведення Всеукраїнського конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді.

Не виключенням стала і Тернопільська обласна державна адміністрація. Відповідальними виконавцями в Тернопільській області були призначені «Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації», «Обласний молодіжний центр праці», «Обласний центр зайнятості», райдержадміністрації та виконком Тернопільської міської ради.

У звіті департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту «Про використання коштів на виконання регіональної програми «Молодь Тернопільщини» за 2015 рік» вказано, що планового фінансування закладалося 20 тис. грн. Фактичний обсяг  фінансування не змінився – він також становив 20 тис. грн.

Кошти витрачено, а от інформація про проведення в конкурсі відсутня. Пошукова система www.google.com.ua на пошуковий запит «конкурс бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді Тернопіль» з врахуванням дати новини за минулий рік не видає жодних результатів пов’язаних з проведенням даного конкурсу в Україні.

Враховуючи специфіку проведення конкурсу дуже дивним видається відсутність даної інформації у засобах масової інформації. На мою думку, відсутність інформації про конкурс у ЗМІ ставить під сумнів як мінімум якість проведеного конкурсу для молоді, оскільки поширення інформації про конкурс для молоді мало б бути одним з пріоритетів, для того, щоб кількість залучених учасників до конкурсу була максимальною. Ще дивнішим видається відсутність інформації про початок даного конкурсу на офіційних сайтах Тернопільської обласної державної адміністрації та на сайтах райдержадміністрацій, так як вони є відповідальними виконавцями за проведення даного конкурсу.

Вважаю, що дана інформація потребує додаткового вивчення. Для отримання детальнішої інформації для опрацювання даного матеріалу буде направлений інформаційний запит в Тернопільську обласну державну адміністрацію з проханням надати інформацію щодо результатів проведення всеукраїнського конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді у 2015 році та проведена робота по аналізу виділених коштів на проведення проекту.

Білик Ігор

Університет інформаційних технологій та менеджменту в Жешові (Польща)

Стаття підготовлена для Конкурсу студентських публікацій на тему "Використання коштів обласного бюджету Тернопільської області", що проводився ГО "Експертно-аналітична група "Акцент"  спільно з ГС "Рада бізнесу Тернопілля" та кафедрою фінансів ім. С. І. Юрія Тернопільського національного економічного університету. Конкурс проводився за фінансової підтримки ГС "Рада бізнесу Тернопілля.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео