Тернопільський обласний перинатальний центр освятили

Сьогодні, 4 травня, до Тернопільського обласного перинатального центру «Мати і дитина» завітали представники місцевої влади та духовенства.

Відбулося урочисте освячення пологового будинку, який відкрили нещодавно. Про це ми писали тут . А також Голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук разом із Головою Тернопільскої ОДА Степаном Барною привітали перших породіль, яких сьогодні виписують із перинатального центру.

- Я не хотів в черговий раз робити розголос, адже ми собі поставили за мету показати, що вже зроблеyо і освятити цей центр, - каже Степан Барна.

- Тут є усі необхідні умови для вагітних і породіль. Не всі можуть прокоментувати правильність роботи проекту, але ми могли й того не мати, що маємо зараз… з тими коштами, які було виділено на відновлення цього центру – коментує Віктор Вікторович Овчарук, діючий акушер-гінеколог.

Загалом у приміщенні доволі просторо, зроблений капітальний ремонт, у палаті спільного перебування матері і дитини є усі необхідні санітарні умови – ванна кімната у кожній палаті, де наявні душ, туалет та біде.

На даний час функціонують два корпуси, оскільки у старому знаходяться всі операційні.

- З моменту відкриття цього корпусу вже 14 жінок народили дітей. Усі пологи пройшли благополучно. Двом жінкам робили родорозрішення шляхом кесаревого розтину, оскільки було ускладнення в родах (внутрішньоутробна загроза життя дитини). Дитя живе, здорове, наші медики встигли, - розповів головний лікар Віктор Васильович Куценко. - Хоч не весь корпус функціонує, але ми зробили важливу спільну справу. В даному приміщенні покращився санітарно-епідеміологічний режим, ми підняли якість надання медичної допомоги матерям і дітям. Крім того, у нас народжують жінки з різними патологіями, і в тому числі з патологією передчасних пологів.

На сьогоднішній день Тернопільський перинатальний центр «Мати і дитина» приймає 76% усіх передчасних пологів, які відбуваються у Тернопільській області – це ті пологи, після яких народжуються діти із малою, критичною чи навіть екстремально-низькою масою тіла.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео