Генеральним спонсором фестивалю "Ї" є компанія "Агропродсервіс"

Мистецький фестиваль "Ї" розпочався 6 травня у Тернополі.

Вчора, у Тернополі, розпочався мистецький фестиваль "Ї". Він триватиме протягом трьох днів, з 6 по 8 травня. Тематикою фестивалю є інтеграція української культури на Захід, повідомляє agroprodservice.

У рамках цієї мистецької події передбачені художні виставки, нові кінематографічні роботи, презентація книг, літературні читання, виступи музичних гуртів, круглі столи та дискусії.

На заході були присутні багато популярних сучасних поетів: Мар’яна Максим’як, Сергій Прилуцький, Віталій Рижков, Олександр Смик, Ілля Стронгоновстький, Олександр Фразе-Фразенко, Ольга Фразе-Фразенко, Микола Шпаковський та Любов Якимчук.

Фестивальні локації, на відміну від попереднього року, розширили свою географію: Тернопільський академічний драмтеатр, книгарня «Є», мистецькі заклади «Бункермуз» та «Коза», Центр євростудій, український дім «Перемога».

У вітальному адресі учасникам фестивалю керівник компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський своє меценатство пояснив так: «Ми є українською компанією, з українським корінням і чітко усвідомлюємо, що в основі державотворчого процесу та формування української нації завжди були і залишаються талановиті люди. І справа нашої честі їх підтримувати».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео