Що вимагають громадські інспектори у міської влади Тернополя?

До Тернопільської міської ради громадські інспектори надіслали лист-пропозицію щодо змін у правилах перевезень пільгових категорій громадян у громадському транспорті Тернополя.

У ньому зазначається, оскільки у травні будуть укладатися нові договори із перевізниками та у зв’язку із частковою зміною маршрутної мережі міста, актуальним є питання оплати за проїзд пільговими категоріями тернополян, особливо пенсіонерами, повідомляє 0352.

«Ми просимо міську раду та приватних перевізників дослухатися до наших рекомендацій щодо оплати за проїзд у міському транспорті пенсіонерів, зокрема:

У тролейбусах залишити проїзд безкоштовним.
На тих маршрутах, які не будуть обслуговуватися електротранспортом, необхідно забезпечити рух соціальних автобусів.

Пенсіонери у всіх інших автобусах повинні оплачувати не більше 2 грн. Ця оплата зніме питання принизливо проситися у водія, щоб потрапити у ті «щасливчики», які водій возить безкоштовно та змінить неприємне ставлення водія до пенсіонера, який не оплачує за проїзд.

У випадку, якщо пенсіонер не має можливості оплатити за проїзд у транспорті, повинен користуватися соціальним автобусом. Ми вважаємо, що таке вирішення питання оплати за проїзд у громадському транспорті буде найбільш об’єктивним», - зазначають інспектори.

В управлінні транспорту, комунікацій та зв'язку зазначають, що дана рекомендація буде розглянута. Нагадуємо, що тернополяни можуть висловити власні пропозиції щодо перевезення пільгових категорій у маршрутних таксі міста за телефоном 52-15-14.

Вибір читачів за тиждень

Відео