Тернопільська письменниця рекомендує регулярно вживати «Мигдаль для серця»

Другу книжку новел і замальовок – «Мигдаль для серця» презентувала тернопільська письменниця Ірина Мацко у рамках мистецького фестивалю “Ї”. 

Теми для своїх історій авторка не шукала навмисне. Вони приходили до неї в буденному житті, під час розмов з оточенням чи через переживання подруг, родичів, близьких. Кожну таку філософську проблему авторка пропускала крізь себе, переживала її і намагалася віднайти відповіді.

-Це книжка, в котрій є короткі філософські історії, чимось схожі на притчі, які передають емоції, відчуття, одягнуті в образи, які я віднайшла, - каже Ірина Мацко.

Аби ці твори було цікавіше споживати, Ірина подала їх у формі кулінарних рецептів. Так, історія може містити секрет страви - своєрідне пояснення-висновок авторки, поради щодо поліпшення смаку («не пересоліть», «підсолодіть», «додайте жменьку добра»), розмір порцій (2 сторінки), час приготування. Таким чином, зазначає авторка, намагалася підготувати читача до сприйняття тієї чи іншої розповіді, бо і за ступенем осмислення, і за атмосферою, яку створюють, вони неоднакові.

Даяна КОСТЕНЧУК

Вибір читачів за тиждень

Відео