На Тернопіллі знайти роботу усе важче

Майже 12% сягнув рівень безробіття на Тернопіллі у 2015 р. Причому, порівняно із відповідним періодом 2014-го, жителів краю, які шукають роботу, стало на тисячу більше. Відтак загальний рівень безробіття зріс до 54,1 тисяч осіб.

Про це повідомила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі обласної держадміністрації Галина Воляник.

  • Так, 1 квітня цього року на обліку у центрах зайнятості краю перебувало
    12 тисяч 666 безробітних, що на 14,5% менше, ніж на відповідну минулорічну дату, каже вона. – Відтак на одне вільне робоче місце в області претендували у середньому семеро безробітних.

Втім, в окремих районах кількість претендентів на одну вакансію значно більше: у Шумському – 37, у Лановецькому – 25, у Монастириському і Підгаєцькому – по 21 особі.

  • До того ж, варто зауважити: починаючи із 2001 року в нас зростає кількість безробітних молодого віку, тобто - до 35 років, - додає чиновниця. - Питома вага цієї категорії громадян збільшилася із 29,5% у 2001 році до 41,5% - торік.

Разом із цим, уточнює чиновниця, упродовж І кварталу цього року питома вага молоді, яка шукає роботу, скоротилася до 38,6% від загальної кількості безробітних.

  • Частка безробітної молоді у загальній кількості безробітних у 9-ти районах перевищує 35%, - підсумовує Галина Воляник. - Зокрема, найвища частка у Бережанському (42,9%), Чортківському (42,5%), Заліщицькому (40,5%), Підгаєцькому (40,1%) і Зборівському (39,3%) районах.

Про інші показники соціально-економічного розвитку краю «Терен» писав ТУТ і ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео