Святкові дні у Тернополі пройшли спокійно

Посилений варіант служби, профілактичні заходи, залучення співробітників поліції до охорони публічної безпеки під час масових заходів, що відбувалися з нагоди Дня пам’яті та примирення,  71-ої річниці Перемоги та поминальних днів забезпечили спокійні вихідні для тернополян та жителів області.

Як повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції  Руслан Балик, на Тернопільщині не допущено жодних конфліктів та публічних протистоянь.

У питаннях безпеки поліцейські тісно співпрацювали з іншими правоохоронними службами. Була проведена координаційна нарада антитерористичного центру в УСБУ в Тернопільській області щодо взаємодії між правоохоронними органами задля забезпечення безпеки громадян, попередження терористичних актів під час святкувань та обмін інформацією з цих питань із силовими відомствами області.

Було передбачено, що 9 травня офіційні заходи з нагоди відзначення 71-ї річниці Перемоги проводитись не будуть. Однак, як  свідчить практика минулих років, на покладання квітів в обласному центрі приходять люди з  числа ветеранів Великої Вітчизняної війни. Тому  на території меморіальних комплексів були виставлені патрульні наряди. Це також дало змогу не допустити пошкодження пам’ятників  та проявів вандалізму.

Для забезпечення належного порядку в парку Слави під час поодиноких покладань квітів до «Вічного вогню» було залучено понад півсотні працівників Тернопільського відділу поліції, двадцять співробітників управління патрульної поліції.

Працівники вибухо-технічного сектору спільно з кінологами ретельно обстежили місця проведення заходів.

8 травня в Тернополі відбулося близько десятка заходів з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення за участю майже трьох тисяч громадян. Забезпечення публічної безпеки здійснювали понад дві сотні працівників поліції та 25 військовослужбовців 2-го батальйону в/ч 3002 НГУ. Для оперативного реагування на  можливі протиправні дії було створено п’ять груп документування та фіксації з числа працівників-криміналістів та слідчих.

9 травня відбулося чотири заходи за участю майже тисячі громадян в районних центрах області. Забезпечення публічної безпеки здійснювали понад два десятки працівників поліції.

Порушень публічної безпеки та порядку допущено не було.

Сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області

tp.npu.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео