На Тернопіллі стартував «Арт-двір» (фото, відео)

Проект «Арт-Двір» - громадська ініціатива мешканців м. Бучач. Це мистецька сцена у єдиному дворі, котрий зберігся в архітектурному ансамблі районного центру. Він триватиме з початку травня і аж до жовтня.

«Арт-Двір» - це щонедільні виступи музичних колективів, письменників, поетів, театральних об'єднань. Це також місце для виставок художників, скульпторів та фотографів. Проект діє щонеділі у теплий період року: від травня до жовтня.

- Грав з музикантами на вулицях міст Європи і, після відвідин Львова та Чернівців, зрозумів, що Бучач – та сама Європа, тільки занедбана. Наше місто в галузі культури, мистецтва було на дуже високому рівні. А от вуличної музики, чи то музики  в міському середовищі, не було взагалі. Кожна ідея завжди виникає з потреби. От і ми грали з інструментальним ансамблем «Опус»  на різних майданчиках у місті. Але одного разу мій колега показав мені «страшний» двір, повз який я проходив безліч разів. Він дуже припав до душі і я зрозумів, що це саме те місце, де повинне оселитися мистецтво, - ділиться ідеєю виникнення проекту Віктор Гребеньовський, керівник ГО «Бучач-АРТ» та мистецької ініціативи «Арт-Двір».

Організатор заходу, зазначив, що цьогорічний, тобто, 5-й сезон «Арт-двору» трішки зміниться. Перш за все, планують зсунути графік роботи на годину швидше, тобто з 17 до 19 години. Додати ще одну виставку -  цеглин зі штампами, з яких побудовані будинки в Бучачі. Також планується розширити технічні можливості: покращити Live- трансляцію «Арт-двору» в інтернеті, встановити Skype-конференції для створення можливості віддаленим глядачам спілкуватися з гостями «Арт-двору».

- Взагалі , приємно відзначити те, що Арт-двір став візиткою Бучача, сюди постійно заходять екскурсії та гості міста  і цікавість до нього є нарівні з визначними пам’ятками архітектури. Якщо «Арт-двір» потрібний людям – то він має майбутнє, - каже Віктор Гребеньовський.

У відкритті цього сезону брали участь місцеві вокально-інструментальні гурти, ансамбль «Опус», рок-гурт «Ефект пам`яті», відбулася презентація книги Олени Сурм'як – Козаренко «Без стриптизу».

 

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото з відкритих джерел

Відео Марії Моцик 

Вибір читачів за тиждень

Відео