Тернопільський актор вимагає від влади грошей для своїх колег

Актори Тернопільського театру вимагають від влади виплати зароблених грошей.

Про це написав актор Ігор Сачко на своїй сторінці у "Фейсбук".

"Звертаюсь до Вас з пропозицією переглянути Ваше відношення до Театру в частині фінансування.Наш Академічний театр отримав Почесне звання одним з перших в Україні.Це було досягнення нашого колективу.А заслуга влади була в призначенні нам коефіцієнту академічної надбавки в розмірі 100%.5 років тому валюнтариським методом нам зменшили фінансування на 50 відсотків", - пише у відкритому листі до представників обласної влади Ігор Сачко.

За словами актора, наприкінці 2015 року їм підвищили розряд на 250-300грн. Всі раділи.А тепер акторам урізають по 1300 грн. Виявляється, вчергове обрізають платню, вчергове на 25-30%.

"Поясніть-що відбувається? Колектив Театру настроєний рішуче відстоювати свої права. Але ми не хочемо робити спектаклі біля будівлі влади і у Ваших кабінетах. Ми прагнемо творити вистави на сцені. А Ваш обов'язок забезпечити нас всім необхідним, в тім числі і гідною зарплатнею. Не шукайте аргументів на відмову про тяжкі часи. Знайдіть можливість повернути нам наше. Переконаний - резерви є", - апелює до влади пан Сачко.



Актор переконаний, що його підтримують всі тернополяни, бо театрали не заручаються тимчасовою підтримкою партій і блоків, а хочуть служити Українській культурі, Народу і своїй  Публіці.

Вибір читачів за тиждень

Відео