Двоколісний транспорт продовжує користуватися попитом у злодіїв

Краяни, незважаючи начисленні застереження працівників поліції, продовжують легковажити. А злодії тим часом викрадають двоколісники.

Лише за минулу добу невідомі зловмисники залишили трьох власників без двоколісного транспорту. Усі пропали зі сходових кліток у під’їздах будинків у Тернополі. Збитки кожен з потерпілих оцінює у три-чотири тисячі гривень.

Загалом за  статистикою найчастіше велосипеди викрадають саме із під’їздів, сходових кліток, сушильних приміщень та комор. На другому місці – громадські місця. Найчастіше здобиччю злодія стають велосипеди  залишені біля торгових центрів, супермаркетів, ВУЗів та кафе.

Якщо вже залишаєте свій велик у людному місці, подбайте про надійне захисне кріплення, а краще декілька. Не залишайте транспорт на сходовій клітці. Навіть кодовий замок не завжди вбереже від крадіжки. Нещодавно злодії вибили вікно в на сходовій клітині багатоповерхівки аби потрапити до під’їзду з кодовим замком.  Найнадійніше місце – власне помешкання. Краще знайти місце в квартирі, аніж залишитися без двоколісного транспорту.

Збільшити шанси на те, що викрадений транспорт правоохоронці вам повернуть допоможуть наступні поради:

 - якщо крадіжка уже сталась, то відразу повідомте про це поліцейських;

 - зберігайте усі документи які вам видали при покупці: чек, гарантійний талон на велосипед;

- запишіть номер рами. Зазвичай він розміщений на ній знизу.

Якщо ж неприємність уже трапилася, негайно повідомляйте про злочин поліцейських.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео