Головний поліцейський Тернопілля підозрює члена «Тризубу» у необ’єктивності

Головний поліцейський Тернопілля Олександр Богомол виступив на сесії обласної ради 12 травня. Правоохоронець прозвітував про роботу своїх підлеглих, а також попросив депутатів виключити зі списку претендентів до складу конкурсної поліцейської комісії члена «Тризубу» Євгена Філя.

- Обласна рада прийнято рішення делегувати Зеновія Омеляновича Гладчука і Євгена Васильовича Філя до поліцейських, тобто колишніх кадрових комісій, - пояснює пан Богомол. - Я підтримав перед МВС першу кандидатуру і виступив проти іншого кандидата.

Відтак тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в області пояснив депутатам мотиви своїх дій.

- У ході досудового розслідування ми провели ряд слідчих дій, під час однієї з яких встановили розмову між підозрюваним і шановним представником обласної ради Євгеном Філем, - говорить Олександр Богомол. - Я хотів би зачитати цю розмову і після того звернутися із проханням до обласної ради. Попросив би депутатів переглянути і убезпечити поліцейську комісію від кандидатів, які упереджено можуть ставитися до роботи поліцейських.

Після цього Олександр Богомол зачитав частину матеріалів, отриманих під час досудового розслідування у кримінальному провадженні. За його словами, слідчі зафіксували розмову Євгена Філя із підозрюваним у цій справі (вочевидь, йдеться про справу головного лікаря Тернопільської райлікарні Ігоря Вардинця. «Терен» писав про це докладно ТУТ і ТУТприм.).

Цитуємо виступ головного поліцейського (за оригіналом): «Євген Васильович каже: «А ви знаєте, який я зараз ранг займаю?»

Підозрюваний: «Не знаю».

Євген Васильович: «Вся міліція, я є член комісії по призначенню всіх».

Підозрюваний: «Правильно, їх треба всіх на х… вигнати і нових набрати».

Євген Васильович: «Правильно, ая».

Підозрюваний перебиває: «Бо вони мене катували цілий рік, вони не хочуть зрозуміти, не хочуть, то продовжується, мене катували. Я вам кажу, хлопчики, не получиться, не получиться, бо в мене є такі друзі, як Євген Філь».

Далі, за словами Олександра Богомола, чоловіки домовилися про зустріч. І Євген Філь запевнив підозрюваного, що він його «не покине». Відтак голова обласної ради Віктор Овчарук пообіцяв розібратися у ситуації і розглянути можливість заміни кандидата до складу поліцейської комісії.

До слова, Євген Філь не сприйняв ці звинувачення серйозно. Адже вважає, що у тому телефонному дзвінку він «просто невдало пожартував».

- Я вже казав журналістам: крім мене, у комісії мало бути четверо людей. Ми мали працювати за зверненнями громадян, реагувати на сигнали від громадськості, - каже Євген Філь. – А на основі приватної розмови по телефону робити висновки не можна.

На сесії обласної ради також ухвалили такі рішення – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Довідка. Євген Філь – засновник і голова ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери (до 2007 р.). Голова виконкому Координаційної ради «Українська справа».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео