Ще 10 «подарунків» часів Другої світової війни знайшли на Тернопільщині

Тернопільська область: виявлено 10 боєприпасів часів Другої світової війни

Навесні, коли на полях та присадибних ділянках активізуються господарські роботи, зростає ймовірність виявлення вибухонебезпечних предметів, яких ще чимало залишилося в землі, особливо в місцевостях, які в часи першої та другої світових воєн перебували в епіцентрі бойових дій.

12 травня в Тернопільській області виявлено 10 боєприпасів часів Другої світової війни. Зокрема поблизу с. Сапанів Кременецького району місцеві мешканці знайшли мінометну міну, калібром 80 мм та 7 артилерійських снарядів  калібром 45 та 75 мм, а поблизу с.Костянтинівка Тернопільського району люди натрапили на 2 артснаряди калібром 152 та 45 мм.

На виклик вирушили фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області. Після детального обстеження території, прилеглої до місць виявлення ВНП – небезпечні предмети будуть вилучені та знищені в безпечному місці, шляхом контрольованого підриву. Загалом, з початку 2016 року, в Тернопільській області вже виявлено 282 боєприпаси часів минулих воєн.

Обласне управління ДСНС

Вибір читачів за тиждень

Відео