У Тернополі дітки з вадами слуху малюють мультики

"Мультідні" триватимуть в Тернопільському палаці культури “Березіль” з 13 по 15 травня. В рамках проекту 40 дітей з обласного інтернату для слабочуючих навчатимуть "оживляти" намальованих героїв у мультфільмах.

На майстер-клас спеціально запросили керівників студії анімації «TOON FOX» Світлану Дахіну та Ігора Магду з Харкова, повідомляє "20 хвилин".

- В діток з особливими потребами багатша уява, ніж в звичайних, - зазначив Ігор Магда. - Вони не дивляться телевізор, тому світосприйняття відрізняється від нашого. Наприклад,  коли кажеш їм намалювати космос, вони не знають як він виглядає, бо ніколи з ним не стикались. Зате малюнки вийшли унікальні, ні на що не схожі.

Спочатку дітки створюють малюнки, потім витинають їх та переводять в мультики завдяки сучасному обладнанню “Медіалаб”. Роботи створені командами на певну тему: космос, вода, повітря тощо. - Олег Мій мультик про інопланетянина, він зелений, - розповідає Олег. - Тут гори, дерева, пташок. Один інопланетянин заблудився, а його тарілка полетіла додому.
-  Я намалював дім, де живе динозавриха, - каже Діма. - Вона буде народжувати маленьких динозавриків, і їх буде багато на планеті.

Благодійний проект ініціювала керівник гуртка анімації "Руда миша" Тернопільського центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді Олена Мудра.

- Їм важко передати те, що вони відчувають, - говорить пані Олена. - Люди з вадами слуху відокремлені від громадськості глухою стіною нерозуміння. Зате через мультик люди можуть зазирнути в їх світ без слів.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео