В Тернополі читали «Щоденник Ельфа»

У вівторок, 11 травня, в читальній залі Тернопільської обласної бібліотеки для дітей панувала особлива атмосфера. Дух старовинного міста, овіяного багатьма легендами, привезли із собою львівські гості – представниця Видавництва Старого Лева Тетяна Мельник і письменниця Наталка Малетич.

Остання є авторкою книги «Щоденник Ельфа», яку в цю весняну дощову днину презентували тернопільським читачам.

Книга складається з невеликих оповідань, герої яких ходять вулицями різних міст і вчаться в різних школах і вподобання у них неоднакові, та все ж вони багато у чому схожі, коли прагнуть самостійності у вчинках, чи втрапляють у халепу.

Пані Наталя розповіла діткам, як виникла ідея створення видання для підлітків, а також зізналась, що вважає  процес написання книги справжньою магією.

Секретами видавничого промислу з школяриками поділилась Тетяна Мельник. Чи не вперше у житті юні читачі дізнались про такі професії, як редактор, коректор, верстальник, а ще – почули дивовижну легенду про виникнення Видавництва Старого Лева.

\

Завершилась презентація автограф-сесією, під час якої усі бажаючі мали змогу придбати «Щоденник Ельфа» з авторських рук. На згадку про «здибанку» з тернопільськими читачами, працівники книгозбірні вручили пані Наталі невеличкий презент, а вона – подарувала бібліотеці книгу з персональним підписом.

Вибір читачів за тиждень

Відео