В Тернополі вшанували ще одного загиблого Героя АТО (відео)

У Тернополі на фасаді ТНЕУ відкрили меморіальну дошку на честь свого випускника – молодшого лейтенанта командира мінометного взводу 51-ої окремої механізованої бригади Володимира Гарматія, який торік наприкінці липня в неповних 22 років загинув у зоні проведення АТО.

Володимир Гарматій – був студентом економічного університету. Закінчив військову кафедру у 2013-му, а вже у 14-му його мобілізували. До 22-го Дня народження військовий не дожив трохи більше тижня.

- Такі люди, як Володимир Гарматій, для організації є дуже символічними. Тому що виховання молодого членства відбувається на прикладах. – сказав Василь Дубовий, керівник Тернопільського обласного осередку «Молодіжного Націоналістичного Конгресу».  - Вони не є статистикою. І ми будем робити так, щоб молодь також про них пам’ятала і бодай щось робила для того, щоб їхня пам’ять не була забутою.

Минулого року найбільша в Україні щорічна теренова патріотична гра "Гурби-Антонівці", яку організовує "Молодіжний Націоналістичний Конгрес" (МНК), була присвячена пам'яті Володимира Гарматія, який неодноразово був її учасником у попередні роки.

Відео: ІНТБ

Вибір читачів за тиждень

Відео