Чому в травні відзначають Всесвітній день справедливої торгівлі?

Якщо ви гадаєте, що у день справедливої торгівлі обговорюють питання обрахування покупців, то це не так - в цей день захищають права виробників.

Сьогодні, 14 травня, в цілому світі відзначають «Всесвітній день справедливої торгівлі», який придумали для того, щоб звернути увагу людей на екологічні умови виробництва споживчих товарів.

Завдяки системі Fairtrade дрібні виробники мають змогу захистити свої інтереси, а також отримати свою долю доходів від товарів, які вони виробляють. Fairtrade розраховує на чесний оборот коштів а також на екологічну та натуральну продукцію. Основними товарами справедливої торгівлі є бобові, чай, кава, какао, банани, трикотаж, які виробляють не цінуючи людську працю.

У Всесвітній день справедливої торгівлі організовують різноманітні виставки товарів, в яких беруть участь компанії-виробники з-понад 70 країн світу. Така торгівля повинна відповідати міжнародним стандартам, адже виробляти продукцію потрібно лише за хороших умов.

Якщо добре забезпечити працівника, надати відповідні умови праці, заохотити та винагороджувати за труд, тоді й товар буде якісний, і людей експлуатуватимуть менше.

Анна КРАВЕЦЬ

Вибір читачів за тиждень

Відео