Тернопільщина: працівників фіскальної служби поменшало на третину

Кількість податкових інспекцій із семи до чотирьох скоротили у Тернопільській області. Відтак залишилися: Тернопільська, Бучацька, Чортківська і Кременецька об’єднані державні податкові інспекції (ОДПІ).

"Це сталося у рамках проведення податкової реформи, відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 4 листопада 2015 року за №892 і на виконання наказу ДФС України від 24.02.2016 року за №173", пояснили у Відділі організації роботи Головного управління

Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

  • Зокрема, до Бучацької ОДПІ приєднали Козівську і Теребовлянське відділення Гусятинської ОДПІ, а до Кременецької ОДПІ – Збаразьку. Натомість до Чортківської ОДПІ – Гусятинську, але без Теребовлянського відділення, - уточнюють фахівці. - На місцях замість податкових інспекцій функціонуватимуть відділення об’єднаних податкових інспекцій.

Загалом за останні 6 місяців відбулися три етапи скорочення штатної чисельності територіальних органів ДФС в області. Порівняно із минулим роком кількість податківців зменшилася на 260 штатних одиниць, або 30%. Тобто тепер у службі працюють 642 особи.

  • Щоб платники податків не відчули жодних незручностей у процесі реформування та були задоволені послугами, Головне управління ДФС в області посилило роз’яснювальну роботу через ЗМІ, офіційну сторінку в Інтернеті і соціальні мережі, - нагадують фахівці. – Там розповідають про новації в податковому, митному законодавстві і сплату єдиного соціального внеску.

Водночас і надалі в об’єднаних ДПІ проводитимуть кущові семінари, тренінги, телефонні гарячі лінії, аби надавати платникам податків висококваліфіковану допомогу при адмініструванні податкових платежів.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео