Агро-новини 15 травня

Новини аграрного сектору.

Тепличні овочі обезцінилися.

Ціни на овочі у теплицях набагато дешевше, ніж у аналогічному періоді минулого року, повідомляє Аllretail.ua. Низька ціна обумовлена відсутністю попиту з боку Росії і Білорусі.

Тепличні огірки у залежності від сорту коштують €0,34-€0,45/ кг і €0,2-€0,24/кг, на 65 що% нижче у порівнянні з минулим роком. Помідори коштують на 42% дешевше, ніж рік тому — €0,69-€0,86/кг.

Низькі ціни обумовлені відсутністю експортного попиту. У 2015 р. виробники отримали більш високі ціни, тому що овочі були експортовані у РФ і Білорусь.

Аграрії задіють 80% дронів.

У найближчому майбутньому сільське господарство стане найбільшим споживачем дронів, прогнозує Association for Unmanned Vehicle Systems International, повідомляє Вakertilly.ua.

Тут буде задіяно до 80% цих пристроїв. На це є, як мінімум, 3 причини.

Довгий час сільське господарство вважалося найбільш традиційним сектором економіки. Зміни тут відбувалися повільно, технологічні цикли були занадто довгими, а маржа прибутку, враховуючи ресурсомісткість виробництва, досить низька. Але розвиток сучасних технологій, схоже, назавжди змінить наші уявлення. Наприклад, «дронізація» сільського господарства у 21 ст. так само неминуча, як і його механізація у 20 ст.

* Дрони підвищують ефективність моніторингу стану посівів.

* Дрони спрощують застосування інших передових технологій у сільському господарстві.

* Дрони — універсальний інструмент збору даних.

На Рівненщині завершили сіяти зернові, буряк та соняшник.

На Рівненщині зерновими та зернобобовими засіяно майже 140 тис. га, цукровими буряками – більше 12 тис. га, а соняшником – майже 10 тис. га, пише прес-служба Рівненської облдерждміністрації.

Наразі триває посів сої, гречки, а також кукурудзи на зерно.

«Водночас аграрії проводять комплекс заходів із захисту посівів від хвороб та шкідників. Зокрема, оброблено вже 264 тис. га посівів», — сказано у повідомленні.

Також додається, що проведення комплексу весняно-польових робіт триває.

Огляд підготував Орест САРМАТСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео