На Тернопільщині вже 1533 учасники антитерористичної операції отримали земельні ділянки

У Тернопільській області учасники АТО отримали у власність 1533 земельних ділянок загальною площею 300 гектарів. Землі призначені для будівництва, садівництва, ведення особистого селянського господарства.

У Головному управлінні Держгеокадастру області ухвалили 1882 рішення про надання військовослужбовцям у власність земельних ділянок. Землі розташовані поза межами населених пунктів. Учасники АТО планують використовувати ділянки переважно для ведення садівництва (664), особистого селянського господарства (109).

Ще 760 земельних ділянок в межах населених пунктів військовим надали за рішеннями місцевих рад Тернопільщини. Землі використають здебільш для будівництва житлових будинків та господарських споруд.

Загалом з початку запровадження ініціативи про забезпечення землею, учасники АТО отримали 3146 дозволів на розробку документації із землеустрою для відведення землі. Військові отримають ділянки загальною площею 1173,4 гектари. Наразі триває процес оформлення у власність.

Землевпорядники визначили на території Тернопільщини 155 ділянок загальною площею більше однієї тисячі гектарів, які можуть бути передані учасникам АТО у власність. З інформацією про зарезервовані землі можна ознайомитись у графічному альбомі-атласі, що розміщений на веб-сайті Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області.

Довідка

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Прес-служба Держгеокадастру

Вибір читачів за тиждень

Відео