Завдяки системі відеоспостереження на Тернопіллі розкрили три важких злочини

Одна із найпотужніших систем відеоспостереження вже діє на Тернопільщині. Така розгалужена мережа камер допомагає правоохоронцям розкривати злочини, стверджує тимчасово виконуючий обов’язки начальника обласної поліції Олександр Богомол.

Про це він нещодавно розповів депутатам на засіданні сесії обласної ради.

- Минулого року ви дослухалися до наших прохань і виділили 700 тисяч гривень на «Програму забезпечення громадського порядку». Із цієї суми 450 тисяч ми використали на відеоспостереження, - каже він. – Тепер у нас - одна із найпотужніших баз відеоспостереження в Україні. Ми весь час підключаємо до неї нові і нові відеокамери.

Олександр Богомол нагадав, що у минулому році в нашому краї сталися три гучних вбивства: поштарки на «Дальньому» пляжі, а також - адвоката і чоловіка на «Дружбі». В усіх цих випадках розкрити злочини змогли завдяки відеоспостереженню.

– Днями у нас сталося ще одне вбивство, загинув таксист, - додає Олександр Богомол. – Запевняю, за кілька днів і цей злочин буде розкритий.

Окрім того, головний поліцейський Тернопілля похвалився депутатам обласної ради успіхами своїх підлеглих. Говорить Олександр Богомол.

- У нас цього року на 25% зросла кількість повідомлень. Проте кількість вбивств у нашому краї скоротилася на 44%, порівняно із відповідним періодом минулого року. Бійок із тяжкими тілесними ушкодженнями стало менше на 66%, - додає він. - Однак зросла кількість грабежів.

Тож тепер, за словами Олександра Богомола, поліцейські особливо зосереджують свою увагу на попередженні і розкритті саме таких злочинів. Утім, дати раду грабежам буде набагато простіше, якщо вдосконалити існуючу систему відеоспостереження. Тож головний поліцейський краю попросив у депутатів сприяння – слід ухвалити нову «Програму забезпечення громадського порядку».

До слова, перше засідання сесії облради відбулося 12 травня («Терен» докладно про це писав ТУТ, ТУТ і ТУТ). Усіх питань депутати розглянути не встигли, тому продовжать працювати у червні. Тоді ж і розглянуть Програму, що передбачає фінансову допомогу для поліцейських.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео