Тернополян навчали попереджувати конфлікт у подружжі (фото, відео)

Таблицю з близько ста різновидами почуттів, які виникають між партнерами у подружжі, продемонстрував тернополянам експерт Андріан Буковинський. Реакцію на них можна контролювати розумом, стверджує він.

- Уявіть ситуацію, ви бачите сварку між дружиною і дочкою ,- каже Андріан Буковинський. – У вас виникає почуття – обурення. Ви або реагуєте, або застосовуєте знання про почуття. Їх можна контролювати розумом. Від цього і залежить ваша дія. А дія визначає – буде конфлікт чи ні.

У даній ситуацію Андріан Буковинський радить не втручатись у конфлікт, але обов’язково обговорити ситуацію.

- Це приклад з мого життя. Увечері я запитав дружину, що трапилось. Вона спокійно мені розповіла. І ми разом прийняли рішення, як далі у подібних випадках виховувати доньку, - продовжує експерт.

За його словами, згідно із статистичними даними, у Польщі подружжя спілкуються 7 хвилин на день. А в Україні  - ще менше.

- Уявіть, що в один і той же час ви і ваш чоловік хочете піти в різні місця, але разом. Чоловік може сказати : «Ми йдемо на футбол. Навіщо нам відвідувати твоїх батьків». Очевидно, після цього буде конфлікт. А може відповісти : « Я вже купив квитки на футбол, для тебе, кохана ,теж. Але ти ж хочеш поїхати до батьків». У більшості випадків, дружина погодиться іти на футбол, а після матчу – до батьків , - говорить Андріан Буковинський.

Партнери повинні розуміти один одного і мати діалог – спільну, тривалу, спокійну розмову, спрямовану на підтримку сімейного вогнища і усунення загроз єдності між партнерами.

- А ще важливо, щоб у подружжі був присутній Бог, - каже учасниця семінару Наталія Філюк. – Усвідомлення цього стимулює не допускати конфліктів і вчитись любити. Любов – це відповідальність на все життя. Багато говорять про любов, та мало хто розуміє її значення. Сімю створюють не для задоволення своїх бажань, а для того, щоб віддати свою любов партнеру. Якщо двоє це розуміють – подружжя буде успішним.

В Україні розлучаються 60% сімей, 40% з них – через втручання у подружні справи батьків.

- Жити окремо – це не рекомендація , це закон Біблії, - стверджує Андріан Буковинський. – Краще це буде невеличка квартира, але без батьків. Без їхньої допомоги ви побудуєте справді свою власну сім’ю.

Оксана БУЧКО

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео