В Тернополі можуть навчити, як зробити полотняного «зайчика-на-пальчика»

15 травня, у приміщенні етноцентру бібліотеки № 4 для дорослих, відбулася зустріч тернопільських творчих людей. 

Серед них були і відомі широкій публіці майстрині вишивки Світлана Галущак, Марія Кипибіда, Вікторія Кривоніс, войлоку Тетяна Охрицька, письменниця Марія Гуменюк, теле-журналістка і письменниця Руслана Стасишин, поетеса Оля Атаманчук, майстриня з витинанки та лялькарства Галина Дудар, дизайнер інтер’єрів Вікторія Чаплінська, волонтерка Наталія Трач, а також Леся Мачула, Хоменко Наталія, Уляна Зелінка, Аня Болдіна, Бартух Наталя, Зоряна Удич та інші. Усі присутні  є рукодільницями, працюють у різних техніках і мають різний творчий і виставковий досвід, але вже можуть ним поділитися і готові навчатися новому.


Зустріч модерувала завідуюча бібліотекою Світлана Козелко. Під час обговорення прийнято рішення про утворення в Тернополі творчого об’єднання «Берегиня», серед завдань діяльності якого є збереження і популяризація різних видів мистецтва та рукодільних технік. З цією метою вже складено попередній план майстер-класів, які відбуватимуться на базі етно-центру бібліотеки не лише для членів об’єднання, але й для усіх бажаючих.


Під час зустрічі звучала поезія, обговорювали можливості доручення майстринь до майстер-класів для людей з особливими потребами, проведення спільних із учнями виставок в етно-центрі, участь у фестивалях. Завдяки Уляні Зелінці, познайомилися із самчиківьким розписом і спільно із Вікторією Кривоніс виготовили полотняного «зайчика-на-пальчика».



За діяльністю «Берегині» слідкуйте у блозі бібліотеки: http://biblioteka4ternopil.blogspot.com/ та у соціальних мрежах:


 


На фото: експонати з виставки «Сад родинної майстерності», вишивки родини Галущак та музейні експонати етно-центру бібліотеки.



Автор фото: Зоряна Удич

 

Вибір читачів за тиждень

Відео