Юні пожежники з Тернопільщини показали, як вміють гасити вогонь (фото)

Відбулася першість обласного чемпіонату з пожежно-прикладного спорту серед юнаків.

Майже сто учасників у складі 16 команд у Тернополі виборювали першість та право представляти Тернопільщину на Всеукраїнських юнацьких змаганнях з пожежно-прикладного спорту. Як повідомила «ТЕРЕН» помічник начальника Управління з питань зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю, підполковник служби цивільного захисту Ірина Крупа, урочисте відкриття змагань розпочалось на навчально-тренувальній базі обласного Управління ДСНС.

Юних пожежників привітав очільник пожежно-рятувальної служби області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей.

- Ці змагання є вкрай важливими, адже формують у підростаючого покоління навики безпечної поведінки, навчають не губитися в надзвичайних ситуаціях і вміти зберегти власне життя та врятувати інших, – підкреслив він. – Такі заходи в Тернопільській області вже давно стали традиційними, багато хто з учасників команд виріс і поповнив ряди служби цивільного захисту, а це означає, що у нас підростає надійна зміна! – сказав Віктор Маслей.

До вітань приєднались представники органів влади, ветерани пожежно-рятувальної служби і пожежно-прикладного спорту та інші запрошені. Гості побажали присутнім гарного настрою, а юним спортсменам – перемог.

А далі відбулось вшанування спортсменів, котрі 20 років тому стали абсолютними переможцями Чемпіонату України з пожежного-прикладного спорту серед юнаків, що відбувся в м. Черкаси в 1996 році, а згодом поповнили ряди «Служби порятунку 101». Присутні висловили сподівання, що й серед учасників сьогоднішніх змагань обов’язково будуть ті, що згодом стануть справжніми майстрами пожежно-прикладного спорту, а також будуть й такі, що в недалекому майбутньому поповнять ряди професійних вогнеборців, а майстерність, продемонстрована сьогодні на спортивному майданчику, стане їм у пригоді під час виконання реальних бойових завдань, а можливо, й допоможе врятувати не одне людське життя.

Змагання відбувалися почергово, в три етапи. Юні спортсмени мірялись силами у подоланні стометрової смуги з перешкодами, підйомі по штурмовій драбині у вікна другого й третього поверхів учбової вежі та в пожежній естафеті. Вони демонстрували швидкість, вправність та витримку – ті ж вимоги, які пред’являють й до професійних рятувальників, які щодня перебувають у повній бойовій готовності та за першим викликом негайно приходять на допомогу.

У підсумку жюрі визначило переможців: перше місце вибороли юні вогнеборці зі Збаразького району, друге місце п’єдесталу посіла команди з Тернополя, третє – у спортсменів з Кременеччини. Призери представлятимуть область у Всеукраїнському чемпіонаті з пожежно-прикладного спорту серед юнаків, що пройде протягом 5-9 липня 2016 року в Львові.

Всі учасники отримали заряд енергії, позитиву та хорошого настрою. Організатори заходу переконані, що в цих змаганнях немає переможених, адже всі команди продемонстрували достойні результати.

Фото надані прес-службою ГУ ДСНС в області

Петро Овчарик

Вибір читачів за тиждень

Відео