Борщівські поліцейські вивели на чисту воду злодія з "алібі"

Викравши півтори тисячі гривень у подружжя, з якими разом винаймав помешкання, молодий чоловік став придумувати собі алібі. Самі того не відаючи,  потерпілі допомагали йому в цьому - власною автівкою відвезли до роботодавця.

У селі Горошова Борщівського району - розпал сезонних робіт з вирощування городини. Туди з’їжджаються, аби підзаробити, жителі сусідніх населених пунктів. Приїхали на заробітки і подружжя з Озерян. Так сталося, що тимчасове помешкання їм  довелося ділити з жителем села Трубчин, котрий теж прибув на сезонні роботи. Таке сусідство не викликало особливих незручностей, поки не сталася крадіжка.

Обідньої пори в неділю до подружжя звернувся сусід з проханням підвезти його на машині до центра села, аби міг купити картку поповнення мобільного рахунку. Чоловік з дружиною не відмовили. Коли дійшло діло до покупки, то в молодика не виявилося грошей. Жінка вийняла з гаманця потрібну суму і позичила. Знала б тоді, як «віддячать» їй за це.

Намір викрасти гроші у зловмисника визрів, щойно побачив у чужому гаманці кругленьку суму. Зреалізувати задум вдалося майже одразу – подружжя залишили в машині сумку з грошима, пішовши відвідати свою знайому.

Зрозумівши, що у випадку виявлення зникнення грошей єдиним підозрюваним стане він,  зловмисник став придумувати собі алібі  - попросив тих, кого щойно обікрав, аби підвезли його до обійстя господаря, в котрого працює, мовляв, той пообіцяв заплатити йому. І справді через декілька хвилин  заробітчанин ніс в руках гроші.

Уже в будинку жителька Озерян помітила зникнення грошей. Одразу зателефонувала до поліції. А правоохоронці миттю вивели зловмисника на чисту воду. З’ясувалося, що роботодавець заплатив йому, але лише сотню гривень. Решту грошей, якими хизувався як заробленими, були крадені.

Щодо підозрюваного розпочато кримінальне провадження за частиною другою статті 185 ККУ, адже молодик уже не вперше вчиняє крадіжки.

Сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео