На Тернопільщині синоптики прогнозують дощі і град

Різкі перепади температур передбачають метеорологи найближчими днями на Тернопільщині.

Друга половина травня буде особливо примхливою. Такі погодні умови пов’язані із впливом атмосферних фронтів, – кажуть метеорологи. Відтак наразі чекати літньої погоди марно.

Найближчими днями на Тернопільщині майже щодня передбачають опади. За попередніми прогнозами Укргідрометеоцентру, дещо стабілізуються погодні умови з третьої декади місяця. Тоді передбачають підвищення температури повітря до двадцяти п’яти градусів тепла.

«Днями на Тернопільщині передбачається відносно хмарна погода з проясненнями. Місцями спостерігатимуться опади у вигляді дощів. Подекуди можливі грози, град та посилення вітру. Температура повітря: вночі 5-10 тепла, вдень 14-16 тепла. Загалом погодні умови в травні характеризуватимуться різкими перепадами температур. Місяць досить багатий на опади. За попередніми прогнозами дещо потеплішає вкінці місяця», – розповіли ЗЗ в обласному гідрометеоцентрі.

За словами метеорологів, дещо потеплішає в області ближче до вихідних. Однак далі температура повітря знову знизиться. Такі перепади температур будуть актуальні до кінця місяця.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео