Пенсіонер з Підволочиська впустив до хати злодія-продавця

Про те, як придбав трилітрову банку з солодким бджолиним продуктом, 79-річний мешканець селища Підволочиськ запам’ятає надовго. Бо ж сам того не відаючи, впустив до хати хитрого злодія.

Незнайомий молодик підійшов до пенсіонера, коли той сидів на лавці біля будинку. Запропонував придбати меду по хорошій ціні – 200 гривень за три літри. Чоловіка  зацікавила пропозиція, він став торгуватися. Врешті зійшлися на ціні  у 180 гривень і старенький запросив гостя до квартири аби віддати гроші. В помешканні господар одразу подався до сховку з грошима – витяг з під подушки на ліжку  гроші та приніс продавцю. А той вже встиг підглянути де лежить готівка. Попросив у старого принести склянку  води, а сам за той час поцупив усі заощадження – 7000 гривень та 150 євро.

Пропажу усіх грошей потерпілий помітив лише увечері. Довелося телефонувати в поліцію.

Правоохоронці вкотре  застерігають краян не втрачати пильності! Головна порада, як уберегти себе від біди – не довіряти невідомим! Не впускайте до своїх помешкань незнайомців з вигідними пропозиціями чи дешевим товаром. Не  вірте у ворожбитів, які, тільки ступивши на поріг вашого дому, пропонують знімати родинне прокляття. Якщо ж вже впустили непроханих гостей до помешкання, ні в якому разі не показуйте чужинцям, де зберігаєте готівку! Саме на це розраховують так звані «медові» злодії і ворожки. Не дозволяйте їм самим ходити по домівці, не залишайте самих у кімнаті! Навіть прохання напитися води є прихованим злочинним умислом – злодій хоче лишитися наодинці та мати можливість вкрасти цінне майно чи гроші. Будьте обачними, повідомляйте про підозрілих осіб правоохоронців!

Сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео