Тернопільських бібліотекарів обікрали діти з Хмельниччини? (фото)

Прикрий випадок трапився з працівниками етно-центру тернопільської бібліотеки №4 для дорослих. Результат їхньої праці присвоїли собі... у Віньковецькому будиноку дитячої та юнацької творчості Хмельницької області.

Крадіжка полягає у тому, що на офіційному сайті цього освітнього закладу у фотоальбомі «Кращі роботи учасників гуртків» 2 вересня 2015 року розміщено фото сторінки артбуку "На струнах Кобзаревої душі". Ця робота, присвячена 200-річчю з дня народження великого поета, виготовлена працівника та друзями тернопільського етно-центру бібліотеки № 4 для дорослих. Оскільки робота унікальна, то вона була презентована широкому колу глядачів і її сторінки є у вільному доступі в інтернеті. Інформація про унікальну книгу тернопільських бібліотекарів зявилася ще в лютому 2014 року - в рамках підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Т.Шевченка.

Зі слів завідуючої бібліотекою Світлани Козелко, вони вже звернулися до адміністраторів сайту із проханням роз’яснити дану ситуацію. Але наразі, відповіді ще не було.

На фото: з артбуком-оригіналом одна із авторок: Бартух Наталія Миколаївна. Дізнатися більше про арт-бук можна тут і тут.

Вибір читачів за тиждень

Відео