Вихованці «Станції юних техніків» продемонстрували свої винаходи (відео)

Цього року гуртківці готувалися до участі у «наукових пікніках» заздалегідь, відтак кореспонденти «Терену» мали змогу побачити на власні очі як виглядають винаходи, і почути з перших уст про розробку та створення цих дивовижних речей.

Тарас Назаревич учень 5-го класу, дружить з технікою вже давно, і незважаючи на свій юний вік не боїться пробувати щось нове, до всього проявляє цікавість. Хлопець демонстрував котушку Тесли – пристрій, винайдений Ніколою Теслою, саме тому названий його ім’ям. Котушка виконана у вигляді трансформатора, ввімкнутого обмотками в коливальні контури, що працюють в резонансному режимі, та служить для утворення високої електричної напруги.

Назар Парубій, студент 4-го курсу Галицького коледжу власноруч сконструював ракету, і це далеко не єдина річ, яку йому доводилось робити.

 - «Станція юних техніків» - це позашкільний навчальний заклад, основний напрям якого технічна діяльність, тому діти записуються у гурток за власним бажанням, - розповів Роман Валентинович Гребень, заступник директора з навчально-виховної роботи КЗ ТМР «СЮТ». - Велику цікавість гуртківці приділяють технічним новинкам, тому до участі в «наукових пікніках» підійшли з ентузіазмом.

Анна КРАВЕЦЬ

 

Вибір читачів за тиждень

Відео