Агро-новини 20 травня

Новини аграрного сектору

Ціни на аміачну селітру знижуються

З 10 до 17 травня мінімальні ціни на аміачну селітру на внутрішньому ринку знизилися на 3,3%, або на 200 гривень до 5 800 гривень/тонна. 

Про це з посиланням на головного аналітика компанії «Інфоіндустрія» Дмитра Гордейчука, повідомляють «Українські Новини».

З його слів, на внутрішньому ринку міндобрив аміачна селітра знову трохи подешевіла у зв'язку з відсутністю попиту, але експерти зазначають, що аграрії вже починають закуповувати нітратні добрива на внесення восени після збирання врожаю.

На NPK-добрива ціни підвищилися; імпортні великі партії розпродані до середини серпня.

Знизився попит на КАС, що відобразилося на цінах; мінімальна вартість добрива — 5 800 гривень/тонна.

Нагадаємо, з 4 до 10 травня мінімальні ціни на аміачну селітру на внутрішньому ринку знизилися на 6,3%, або на 400 гривень до 6 000 гривень/тонна.

Україна імпортувала рекордну за 10 років кількість жита

Імпорт жита в Україну в поточному МР перевищив сумарний обсяг поставок за попередні 10 сезонів, основний постачальник — Білорусь.

Про це повідомляє Інфоіндустрія.

Згідно з офіційними даними, в березні і квітні 2016 року в Україну було імпортовано 2,2 і 5,3 тис. тонн жита відповідно. Таким чином загальний обсяг імпорту зернової за липень-квітень 2015/16 МР (7,58 тис. тонн) вже перевищив сумарні підсумки попередніх 10 сезонів (2,4 тис. тонн).

Відзначимо, що збільшення показника в поточному сезоні відбулося за рахунок поставок з Білорусі, які досягли 7,55 тис. тонн, або 99,6% сукупних обсягів імпорту жита.

На півдні України можна збирати два врожаї на рік

Мінуси південних регіонів країни — посуху і велику кількість сонця — можна перетворити на плюси, щоб мати можливість збирати два врожаї.

Про це розповів міністр аграрної політики Тарас Кутовий, пише «Ліга.Бізнес».

Він розповів, що міністерство працює зі Світовим банком над низкою проектів зі зрошення південних областей на суму близько 1 млрд. євро.

«Це посприяє відродженню фермерства. І не тільки на півдні України, як може здатися на перший погляд. Адже сьогодні і Полтавська область — це вже зона ризикового землеробства в контексті опадів і врожаїв. Тому значимість проектів зі зрошення буде тільки зростати», — сказав міністр.

Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео